McIntosh vs. Accuphase:    2 High End Hifi toppers tegenover elkaar

De opvallende Amerikaan vs. De introverte Japanner

Bij Audiomix verdelen we al meer dan 10 jaar het alom bekende merk Accuphase. Maar sinds eind 2021 kan je ook de Amerikaanse tegenhanger van deze bekende Japanner terugvinden in onze auditoria: McIntosh.

Beide bezitten ze een indrukwekkende geschiedenis met tientallen jaren aan ervaring. Hoog tijd dat we deze twee kanjers uit de High End audiowereld tegenover elkaar plaatsen. Ontdek waarin deze audiomeesters verschillen, wat ze gemeen hebben en welke jij best in huis haalt.

Iconische eyecatcher of tijdloze klasse?

Zowel Accuphase als McIntosh gebruiken enkel uiterst hoogwaardige materialen voor het maken van hun producten. Dat is ook waarom beide merken tot de absolute top behoren in de High End audiowereld. Toch zijn er duidelijke verschillen wat de designkeuze betreft.

mcintosh audiomix accuphase audiomix

McIntosh herken je aan het iconisch design en zijn typische blauwe en groene oplichtende elementen. Een McIntosh-versterker springt meteen in het oog als je de kamer binnenwandelt.

Accuphase showt zijn  klasse en kwaliteit dan weer op een totaal andere manier. Zij houden het liever wat soberder. Met hun klassevolle uiterlijk en champagnekleurige afwerking zorgen zij voor een oogstrelend, tijdloos design.

De klank: van pure emotie tot extreem detail

Bij de versterkers worden zowel McIntosh als Accuphase gekenmerkt door een zeer gecontroleerd en machtig geluid. Dankzij het gebruik van overgedimensioneerde componenten van het hoogste niveau zijn beide merken uiterst betrouwbaar. Wat de klank betreft garanderen beide High End producten dus absolute topkwaliteit. Toch differentieren ze zich door een eigen klankkleur, karakter en timbre. Kies dus zeker voor diegene die best bij jouw muziekvoorkeuren past.

McIntosh: “Geniet van een privé-optreden in je woonkamer.”

McIntosh is vooral gericht op de grotere vermogens. Het geluid is warm, machtig en getuigt van veel power. Daarnaast blinkt het Amerikaanse icoon uit in het overbrengen van pure emotie en het absolute live-gevoel. Het is net alsof de artiest vlak voor je optreedt. McIntosh garandeert de emotie en het gevoel die loskomen bij een live-optreden. Kies voor McIntosh en geniet van een privé-optreden in je woonkamer.

Accuphase: “Sta op de eerste rij bij je favoriete concert.”

Accuphase zorgt dan weer voor een extreem gedetailleerd en gelaagd klankbeeld dat bijna driedimensionaal aanvoelt. Het merk is meester in het overbrengen van de complexiteit van muziekstukken. Ze bereiken het ultieme niveau van precisie, gelaagdheid, extreme aflijning en superieur contrast door de compromisloze filosofie waarmee hun toestellen worden gebouwd. Met Accuphase maak je van je woonkamer een grote concertzaal. Kies dus voor Accuphase en sta op de eerste rij bij je favoriete concert.

mcintosh

Conclusie? Beide High End producenten zijn absolute topmerken binnen hun segment. Ze gebruiken uiterst hoogwaardige materialen en verwerken die zowel visueel als auditief op hun eigen manier. Hoe de knoop dan doorhakken? Dat hangt natuurlijk af van je persoonlijke voorkeur.

Bij McIntosh zit je goed voor een iconische eyecatcher die getuigt van power. Daarnaast is het dé keuze voor het overbrengen van emotie en gevoel. Verder is het aanbod van McIntosh net iets uitgebreider wat de netwerkspelers, platendraaiers en andere lifestyle-apparaten betreft.

Accuphase garandeert dan weer extreme detailweergave bij complexere muziekstukken. Met extreme precisie, een gelaagd klankbeeld en ongeëvenaarde bouwkwaliteit wordt er een bijna driedimensionaal geluid geproduceerd van topkwaliteit. Combineer dat met het tijdloos design, afgewerkt in die klassieke champagnekleur en je kan eindeloos genieten. Accuphase wordt niet voor niets beschouwd als de Rolls Royce onder de audiofabrikanten.

De beste keuze maak je vanzelfsprekend door de producten real-life te zien, voelen en vooral horen! Bij Audiomix hebben we professionele luisterruimtes waar onze experts je graag verder helpen en adviseren. Op die manier ben je zeker dat je kiest voor het systeem dat het beste bij jou past! Kom langs in onze showroom en maak kennis met je favoriete audiosysteem!

Wist je dat je buiten McIntosh en Accuphase nog veel meer merken kan bekijken, voelen en beluisteren in onze showroom? Kijk op onze webshop en bekijk ons volledig aanbod!