Waarom een stekkerdoos belangrijker is dan je denkt…

Net een prachtig audiosysteem aangeschaft of een nieuwe smart tv gekocht? Proficiat met je aankoop! Nu kan je met volle teugen beginnen genieten. Maar heb je ook al eens gedacht aan je stekkerdoos? Een klein detail? Fout! Een goede stekkerdoos maakt het verschil! Het is hét startpunt van je installatie. Een kwalitatieve stekkerdoos voorziet je kostbare nieuwe aankoop van zuivere stroom en biedt bescherming tegen allerhande elektrisch gevaar.

Een kwalitatieve bron voor een kwalitatieve installatie

De stekkers van je audiosysteem of tv moeten uiteraard ergens ingestoken worden. Vaak wordt gekozen voor een goedkope stekkerdoos. De Powerquest neemt met zijn 6-8 aansluitingen (afhankelijk van het model) de rol van stekkerdoos op zich, én gaat nog een stapje verder!

Met de Audioquest Powerquest 2 & 3 bescherm je al je aangesloten apparaten. Maar dat is niet alles, de Powerquests verbeteren ook aanzienlijk de kwaliteit en verlengen de levensduur van je installatie.

Met de Powerquest kies je voor een stroomfilter, overspanningsbeveiliging en stekkerdoos in één!

Bekijk ze op onze webshop.

Minder ruis, meer kwaliteit én langer genieten

Een systeem is maar zo goed als zijn zwakste schakel. Het is dus logisch om je zoektocht naar de beste kwaliteit te starten bij het stopcontact. Dat is namelijk waar de stroom binnenkomt. Ruis en vervorming kunnen in deze fase de kwaliteit van je systeem aanzienlijk doen verminderen. Bovendien wordt ‘signaalvervuiling’ vandaag de dag steeds groter door een overvloed aan draadloze signalen.

Daarom hebben beide Powerquest-toestellen een ingebouwde stroomfilter. Die verwijdert meer ruis en vervorming dan de meeste andere stekkerdozen. De 100% stabiele en zuivere stroom zorgt voor een duidelijk verschil in kwaliteit én een langere levensduur van je systeem! Twee vliegen in één klap.

Eenvoudig, efficiënt en veilig

Wist je dat een overspanning van het netwerk ervoor kan zorgen dat al jouw aangesloten elektrische apparaten stuk gaan? Denk maar aan een directe maar ook indirecte blikseminslag. Moet je dan al je apparaten elke keer uittrekken? Met elk jaar zo’n 250 000 blikseminslagen boven ons land is dat een hele opgave. En wat als je een keer niet thuis bent? Met de Powerquest zijn al je aangesloten apparaten meteen beschermd.

De Powerquest detecteert een probleem (bv. overspanning) en schakelt de stroomtoevoer onmiddellijk uit. In tegenstelling tot andere overspanningsbeveiliging-systemen (die de apparaten weliswaar beschermen bij een overspanning of een blikseminslag, maar dan zelf stuk gaan), reset én heractiveert de Powerquest zichzelf  wanneer het weer veilig is. Ook als je er niet bent. Elke keer opnieuw. Dat bespaart je niet alleen een hoop moeite maar het is ook voordeliger voor je portemonnee.

stekkerdoos

Alles op één georganiseerde en veilige plaats

De juiste uitgang voor het juiste apparaat. Je vindt 3 verschillende soorten uitgangen aan je Powerquest:

  • 4k/8k video geoptimaliseerde ultra-lineaire filters
    • voor videoschermen, televisies, projectoren …
  • high current aansluitingen
    • voor een soundbar, (eind)versterker, audio/video receiver, actieve luidspreker (vb. subwoofer) …
  • lineaire filters
    • audio- of video-broncomponenten, computers, modems of routers …

Daarnaast zijn er ook usb-poorten voorzien om je smartphone, tablet en draadloze speaker op te laden zonder stroomvervuiling.

De Powerquest zelf steek je in een stopcontact met de permanent bevestigde Audioquest richtings-geoptimaliseerde stroomkabel van 2,1 meter. Een uitstekende kwaliteitskabel die alleen maar bijdraagt aan het succes van de Powerquest. Lees ook zeker deze blog over het belang van een goede kabel!

Bestel de Powerquest 2 of Powerquest 3 vandaag nog!