AUDIOQUEST

Do no harm

Ontdek het verhaal van AudioQuest bij Audiomix regio Aarschot.

audioquest hoogwaardige kabels bij audiomix
audioquest samenstelling van hoogwaardige kabels

Info

Opgericht in 1980 door William ‘Bill’ Lowe in California, USA, is AudioQuest wereldwijd bekend geworden voor zijn hoogwaardige audiokabels en bekroonde producten. Als voormalig manager van een HiFi-winkel in Californië, merkte Lowe op dat de geluidskabels die werden gebruikt om de componenten met elkaar te verbinden destijds van een beperkte kwaliteit waren, wat het audiosignaal negatief beïnvloedde. Daarom besloot hij zijn eigen kabels te ontwikkelen en te produceren. Zijn focus? Hoogwaardige geleidings- en isolatiematerialen en zorgvuldige assemblage. Met andere woorden, alles om het originele audiosignaal zo min mogelijk te verstoren. Dat resulteerde in de bekende AudioQuest-slogan ‘Do No Harm’.

Sinds 1980 richtte Low zich full time op het produceren van audiokabels en zo ontstond AudioQuest. Aan het einde van de jaren ‘80 is het merk ook uitgebreid naar de productie van videokabels. Tegenwoordig heeft AudioQuest een uitgebreid gamma en staat het bekend als de grootste kabelfabrikant binnen de audiovisuele sector.

Bij Audiomix regio Aarschot vind je een ruime selectie van het AudioQuest assortiment, klaar om te worden verkend en gekocht. Ervaar zelf de compromisloze kwaliteit van AudioQuest bij Audiomix!