MARANTZ

Legendarisch en geruisloos

Dat Marantz een wereldnaam is bewijst zijn rijke geschiedenis.

superieure geluidskwaliteit van Marantz bij Audiomix
superieure geluidskwaliteit van Marantz bij Audiomix

Info

Ontdek de high end geluidskwaliteit van Marantz bij Audiomix. Dat Marantz een wereldnaam is bewijst zijn rijke geschiedenis: oorspronkelijk opgericht in New York in 1953 door Saul Marantz maar later overgenomen door onder andere Philips en gefusioneerd met Denon. In de jaren ‘70 opende het merk zelfs een fabriek in België. Het was ook in deze periode dat Marantz zowat het meest populaire high end merk in Europa werd.

Saul Marantz had al snel door dat het ontwerpen van toestellen met een specifiek, herkenbaar design een belangrijke factor voor hun succes. Na het lanceren de eerste voorversterker, de Consolette, kwam Sidney Smith, een elektrisch ingenieur, voor het eerst in beeld bij Marantz. Dankzij het aanpassen van de interne circuits slaagde hij erin om de ruiseigenschappen van de eerste modellen drastisch te verbeteren. Hij werd later de hoofdingenieur van het merk en was verantwoordelijk voor heel wat legendarische ontwerpen bij Marantz.

In een later stadium kwam een andere legendarische audio ontwerper aan het hoofd komen van het ontwikkelingsteam bij Marantz, Ken Ishiwata. Gedurende 40 jaar was hij de hart en ziel achter de klanksignatuur bij Marantz.

Bij Audiomix regio Aarschot vind je een uitgebreide selectie van Marantz producten, klaar om te worden ontdekt en gekocht.