BOWERS & WILKINS

True sound is for the ear what a perfect transparent glass is for the eye.

Ontdek het legendarische geluid van Bowers & Wilkins bij Audiomix regio Aarschot.

bowers & wilkins geluidskwaliteit alsof je live bij een optreden bent
bowers & wilkins geluidskwaliteit alsof je live bij een optreden bent

Info

Opgericht in 1966 staat Bowers & Wilkins bekend om zijn compromisloze geluidskwaliteit en innovatieve ontwerpen. Vanaf het begin richtte het bedrijf zich op het creëren van luidsprekersystemen die de authentieke live-ervaring benaderen.

John Bowers en Roy Wilkins leren elkaar kennen tijdens de tweede wereldoorlog bij de ‘Secret Intelligence Service’ ook wel MI6 genoemd. Na de oorlog startten ze samen een zogenaamde ‘Radioshop’ waar ze audiocomponenten, versterkers, luidsprekers en later ook televisies verkochten én verhuurden. Met zijn technische achtergrond begon Bowers met het modificeren en verbeteren van bestaande luidsprekersystemen om zo veel mogelijk de ‘live’ ervaring te benaderen.

De echte doorbraak kwam er toen een lokale operazangeres Bowers een groot deel van haar erfenis schonk. John Bowers twijfelde niet en startte zijn eigen luidsprekerbedrijf op terwijl Roy Wilkins zich bleef focussen op de shop. Omdat de naam Bowers & Wilkins al een behoorlijke reputatie had opgebouwd werd deze ook behouden voor het nieuwe bedrijf. De filosofie achter elk luidsprekerontwerp is eenvoudig maar geweldig effectief: ‘The best loudspeaker isn’t the one that gives the most, it’s the one that loses the least’.