KEF

Innovatief en compromisloos

Raymond Cook, de oprichter, ontwikkelde zelfs luidsprekers op maat voor de BBC.

kef luidsprekers bij audiomix
kef luidsprekers bij audiomix

Info

Opgericht in 1961 door Raymond Cooke in Maidstone, Kent, UK

Ontdek het verhaal van KEF bij Audiomix regio Aarschot. Kef werd opgericht in 1961 door Raymond Cooke in Maidstone, Kent, UK. Cooke was een ingenieur die werkte voor de BBC en vond dat de toenmalige luidsprekers die voorhanden waren simpelweg niet voldeden aan zijn eisen. Hij besloot daarom om zijn eigen luidsprekers te produceren en experimenteerde met nieuwe materialen en technologieën.

Vanaf het begin stond KEF bekend voor zijn innovatie en compromisloos design met als doel om een natuurgetrouwe weergave van de originele muziekopname te produceren. Hij was hier zo succesvol in dat de BBC hem zelfs vroeg om voor hen luidsprekers te ontwikkelen. Tegen het einde van de jaren 60 was KEF al uitgegroeid tot een toonaangevend bedrijf binnen de audio-industrie. Ze waren niet enkel succesvol met hun eigen luidsprekers, maar produceerden ook speakerdrivers die werden geïmplementeerd door andere luidsprekerfabrikanten over heel de wereld.

In de loop der jaren heeft KEF zichzelf steeds opnieuw bewezen als een bedrijf dat op de voorgrond staat van innovatie. Het beste voorbeeld hiervan is het principe van de UNI-Q driver. Een enkelvoudige speakerunit die zowel de hoge toon- als middentoondriver omvat waardoor het geluid perfect getimed is, veel homogener wordt en de ideale luisterpositie merkelijk groter.

Bij Audiomix regio Aarschot vind je een uitgebreide selectie van KEF producten, klaar om te worden ontdekt en gekocht. Ervaar innovatie en natuurgetrouwe weergave met KEF bij Audiomix!