Hoe coronaproof is je smartphone?

Je gsm reinigen en ontsmetten

Handen wassen, hoesten in onze elleboog en een mondmasker dragen. Daar zijn we ondertussen allemaal experten in geworden. Maar heb je al eens aan die smartphone van je gedacht? Ook die kan op tijd en stond een reinigingsbeurt gebruiken!

Het heeft weinig zin om je handen bij thuiskomst te ontsmetten maar je vuile smartphone gewoon te laten liggen. De gsm waar je nu tijdens het avondeten op tokkelt gebruikte je misschien ook tijdens het boodschappen doen. En gaf je hem daarnet niet even aan die vriend om een foto van je te nemen tijdens jullie #coronaproof wandeling samen?

Uit een studie blijkt dat je gsm zeven keer meer bacteriën bevat dan een wc-bril! Dat is niet gek, we nemen onze gsm tegenwoordig overal mee naartoe. Maar recentelijk ontdekten onderzoekers dat het coronavirus in goede omstandigheden 28 (!) dagen kan overleven op glazen smartphoneschermen. Je smartphone goed reinigen en onstmetten is dus de booschap!

Hoe ontsmet ik mijn gsm?

  • Schakel je toestel uit en koppel alle kabels los
  • Gebruik een zacht, pluisvrij microvezeldoekje waarvan je het hoekje vochtig maakt met alcohol (70% isopropylal) of gebruik ontsmettingsdoekjes
  • Gebruik geen perslucht, bleekmiddel of vloeibare oplossingen rechtstreeks op je telefoon
  • Heb je een hoesje? Haal het er af en maak het apart schoon!

Voor meer informatie om je toestel te reinigen kan je terecht op de website van Samsung en Apple.