Twee DJ-projecten in de kijker

Onlangs mochten we twee leuke plaatsingen realiseren in een dansschool en een basisschool. Onze DJ-specialist ging ter plaatse en maakte een plan op om van deze twee locaties audiovisuele pareltjes te maken.

Plaatsing dansschool AreUFamous

dj plaatsing

Moving heads, lasers, rookmachines, een line array… een plaatsing met alles erop en eraan dus! Maatwerk? Check! Om de lichteffecten te bevestigen moest een plan op maat gemaakt worden waarbij we zelf kaders ter bevestiging ontwierpen.

De locatie zelf was volledig van beton en glas, wat het afstellen van de geluidsinstallatie een tikkeltje uitdagender maakte. Een goede installatie die niet aangepast is aan de ruimte kan immers nooit volledig tot zijn recht komen. Afstelwerk was dus nodig om onder andere de faseverschillen van de bassen op te lossen.

dj plaatsing

Om de lichten vanuit de hele zaal te kunnen bedienen werd een iPad ingesteld die verbonden is met de lichttafel zodat je via een tabblad de lichten kan bedienen terwijl je rondloopt in de zaal. Dat is niet alleen cool maar ook een pak handiger. Zo kan je vanuit elke hoek gaan kijken hoe je instellingen er precies uitzien.

Leuk extraatje: door een laser op de discobal te richten creëerden we een sfeervol lichtdecor.

dj plaatsing

Plaats basisschool De Puzzel

Een basisschool met een theaterzaal vraagt weer een totaal andere aanpak. In tegenstelling tot een podium moet de belichting bij een theaterzaal subtieler zijn. Moving heads werden vervangen door profielspots.

DJ plaatsing

Probleem? Oplossing! De moeilijkheid bij deze plaatsing was dat er al een bestaande constructie aanwezig was. Je zou het misschien niet denken maar het is vaak uitdagender om vanuit een bestaande installatie te vertrekken. Bovendien moet alles ook esthetisch overeenkomen qua kleur en hoogte. Maar geen nood! Onze technische specialisten zijn het gewoon om op maat te werken.

De lichttafel maakten we draadloos en dus verplaatsbaar zodat je midden in de zaal kan gaan zitten om alles goed te bekijken. Handig!

dj plaatsing

Wist je dat je bij ons terecht kan voor de plaatsing van je audiovisuele apparatuur? Wij zorgen ervoor dat je horecazaak, vergaderruimte, feestzaal… tiptop in orde is! Interesse? Kom langs in de winkel of stuur een mailtje naar info@audiomix.be.