Muziek streamen of luisteren met kabel

Een klein detail die kabels? Toch niet. Verbindingskabels verschillen van elkaar: de ene is van een hogere kwaliteit dan de andere. En een geluidsinstallatie is maar zo goed als zijn zwakste schakel. Ook als je draadloos wil genieten is het belangrijk om je goed te informeren alvorens je iets koopt. Een slecht multiroom systeem kan de geluidskwaliteit immers sterk naar beneden halen. Lees deze blog voor een duidelijk overzicht.

HET VERSCHIL TUSSEN MUZIEK STREAMEN OF LUISTEREN MET KABEL

Als je muziek luistert, wordt er een signaal verzonden. Dat signaal kan via een kabel gestuurd worden of via streaming. Bij streaming ‘stroomt’ de muziek naar je luidspreker dankzij bijvoorbeeld wifi. Op die manier creëer je een multiroom systeem.

Maar wat is nu het beste? Muziek streamen of luisteren met kabel?

Ons antwoord: beide zijn goed! Zowel met de kabel als via streaming kan je muziek luisteren met fantastische kwaliteit. Er zit wel een addertje onder het gras: alles hangt af van wat je koopt.

IK KIES VOOR KABELS

Je kiest voor een kabel? Topkeuze! Maar de juiste kabel kiezen vergt wel wat inspanning. Onze verkopers helpen je graag om een weg te vinden in de wirwar in je hoofd. De kwaliteit van de kabel hangt af van verschillende factoren:

  • Wat is zijn samenstelling?
  • Hoe is hij geweven?
  • Hoe dik is hij?

Hoe beter je kabel, hoe beter je geluid. Zo simpel is dat.

TOPTIP:
Wil je dat je installatie echt het puurste geluid weergeeft? Kijk dan zeker op onze High End afdeling voor meer informatie over ons gamma High End kabels.

IK KIES VOOR MUZIEK STREAMEN

Hou je van simpel en clean? Kies dan voor kabelvrij muziek luisteren. Kies zelf hoeveel speakers je wil zonder je zorgen te maken over het verstoppen van lelijke kabels. Een multiroom systeem aanschaffen is tegenwoordig niet meer zo makkelijk. Er bestaan tal van opties en combinatiemogelijkheden die het kiezen complex maken. In ons auditorium kan je al onze streaming systemen zelf komen beluisteren en uittesten. Want wat wij je ook vertellen, uiteindelijk beslis je zelf wat jou het beste gevoel geeft.

De reden waarom veel multiroom systemen onder vuur is liggen is dat het signaal vaak gecomprimeerd wordt. Daardoor verliest het aan kwaliteit. Sinds kort zijn ook kwaliteitsvolle hifi-merken begonnen met het produceren van apparaten die kunnen streamen. Yamaha en Denon zijn daar een goede voorbeelden van. Een goed streaming device kiezen is dus cruciaal. 

ZIE JE DE BOMEN NIET MEER DOOR HET KABELBOS? KOM EENS LANGS!

Beslist? Ga je muziek streamen of verkies je luisteren met kabel? Het gamma is uitgebreid en bovendien maak je een keuze die cruciaal is voor de rest van je geluidservaring. Keuzestress? Je zou voor minder! Wij helpen je graag met wat uitleg. We zoeken samen met jou de oplossing die het best past bij jouw specifieke wensen. Want iedereen heeft andere muzikale voorkeuren.

Weet je al wat je wilt?
Neem je kijkje naar het uitgebreide gamma op onze webshop.

ZO KRIJG JE DE BESTE GELUIDSKWALITEIT OM MUZIEK TE STREAMEN

Hier zijn twee belangrijke tips die je moet weten als je muziek wil streamen:

  • Zorg dat je over het hele huis optimaal wifi-bereik hebt

Om goed te kunnen streamen heb je overal draadloos internetbereik nodig. Onze netwerkafdeling bevat routers, accespoints en nog veel meer om je bereik te optimaliseren. Wij adviseren je wat je het best waar plaatst. Optimaal wifi-bereik creëren op de juiste plaatsen is niet zo simpel, lees er alles over in een volgende blogpost.

  • De locatie van je streaming toestel bepaalt de kwaliteit

Je hoeft je dan wel geen zorgen meer te maken om kabels maar de plaats van je installatie kan wel cruciaal zijn voor de geluidskwaliteit. Wij adviseren je over de juiste plaatsing van de speakers in je huis.